Kan Norge bli verdens mest digitaliserte land med personvernet i behold? Det diskuterte vi med eksperter og sentrale politikere i anledning personverndagen tirsdag 28. januar.
Vi søker etter jurister til ett til to midlertidige vikariater med varighet på 12 måneder i seksjonen for private tjenester.
Søknadsfrist: 3. februar.
Vi har to ledige stillinger som rådgiver eller seniorrådgiver teknologi i Seksjon for teknologi, sikkerhet og tilsyn.
Søknadsfrist: 9. februar
Personvernundersøkelsen 2024 viser at folk er delt i synet på om kunstig intelligens i det store og hele vil være et gode for samfunnet. Men de er enige i én ting: kunstig intelligens utfordrer personvernet. I undersøkelsen presenterer vi funnene fra en befolkningsundersøkelse som ble utført av analyseselskapet Opinion på vegne av Datatilsynet. Vi spurte […]
Datatilsynet og Finanstilsynet inviterte til samarbeid i kampen mot økonomisk kriminalitet. Allerede i søknadsprosessen fikk vi demonstrert god samarbeidsånd.
Vi har satt i gang et større tilsynsarbeid som omfatter kontroll med 50 kommuners ivaretakelse av personvern og personopplysningssikkerhet i digitale læringsverktøy for opplæringsformål.
Vi er positive til å legge til rette for mer og bedre forskning, men vi er kritiske til flere av forslagene.
I en tid hvor Microsoft Copilot 365 og generativ kunstig intelligens forenkler innsamling og bruk av store datamengder, er det viktig å stille kritiske spørsmål: Hva har arbeidsgiveren egentlig rett til å vite om deg, og hvordan kan du beskytte personvernet ditt på arbeidsplassen?
Programleder Helle Jacobsen tar praten sammen med seniorrådgiver Magnus Mühlbradt og senioringeniør Eirik Gulbrandsen i studio.
KI-forordninga, også kjent som AI Act, er ein stor snakkis. Endeleg får vi regulering av kunstig intelligens. Men kva seier eigentleg desse reglane og korleis treff dei oss? Vi har publisert et videoforedrag der vi går gjennom blant annet dette.